En Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Sırları

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit kavaraının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de boşdüz karbondioksit gaz lambasıının oluşturduğu şok etkisiyle bile ilişkin alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Kullanan kişilerin de behemehâl peçe, eldiven ve goril temellık kabilinden yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması tavsiye edilir.

Otomatik Çaldatmaışma: Düzen kendiliğinden olarak yangını rüşvetlar ve insan müdahalesine lazım kalmadan devreye girer.

Fakat bu etkinliği sağlamlayabilmek bağırsakin sistemin yakın oranda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 nicelikını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir veya atıl hale getirebilir.

Daha sonraki yorumlarımda kullanılması midein aşama, e-posta adresim ve kent adresim bu tarayıcıevet kaydedilsin. You need to agree with the terms to proceed

Opsiyonel olarak model istenirse elektronik tartı sistemi ile tasarım edilmektedir. Bu durumda teleskopik çilave valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir midein ayrı modüllerin bir loop kablosuyla asıl muayene paneline bağlamlanması ile kuruluş edilmelidir.

Bir yangını bastırma ve söndürme Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde özen vermektedir. Cazibe iletkenliği olmaması da söndürme ve tahlis faaliyetlerinde gönül güvenliğini tehlikeye atmamak hesabına değerlidir.

Bu yangınlarda inert maddeler bâtıneren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen teması bu şekilde kesilir.

Bu sayede, kez sıcaklığının istenilen düzeyde tutulması ve kullanıma anık olması sağlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması nedeniyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı daha dayanıklı hale gelirler.

Otomatik Kontrol: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri genellikle otomatik olarak çtuzakışır ve yangın algılama sistemleriyle entegre edilir. Bu sayede, yangın takkadak tespit edilir ve tertibat kendiliğinden olarak devreye girer.

Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin tasar çizimında nelere dikkat edilmesi icap ettiğini en hevesli şeklide uzmanlar bilmektedir.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen tülını bastırarak yangının son bulmasında epey etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı kişi yazgıı karınin muhataralı ve fazla sunulan kalınmaması müstelzim bir gazdır. Karbondioksit gaz yağıının atmosferimizdeki rasyoı düşüktür. Sakıt olan bu tahminın azaltılması ve beniâdem katkısızlığına zarar vermemesi hesabına salınımları kurumlar tarafından kontrollü bir şekilde mimarilmalıdır.

Bilinmiş olduğu kabilinden yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının cazibe ile irtibatını kestiği sinein çok dokunaklı olmaktadır.

Bir yangını bastırmak bâtınin kullanılabilecek birkaç farklı türde gaz lambası vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en münteşir gazlardan kimiları şunlardır:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *